Mani verhuist naar nieuw huis!

Mani kwam als jong kind op ons project JET wonen. Hij komt uit een zeer arm gezin en is ernstig lichamelijk gehandicapt. Thuis was hij niet veilig. Zijn broertje is jong gestorven en zijn vader reageerde dit af op Mani. Waarom was hij niet gestorven, hij was immers toch al gehandicapt en dus nutteloos? Vader ging aan de drank en Mani was meerdere malen zijn leven niet zeker.

In de jaren op JET is Mani erg vooruitgegaan. Met name zijn spraak is zo verbeterd, dat hij, wat eerst onmogelijk leek, in 2021 mondeling eindexamen van de 10e standard kon doen en slaagde!

Omdat het voor Mani fysiek niet mogelijk is een baan buitenshuis te vinden, is de directie van JET in gesprek gegaan met zijn moeder. In juni 2022 is een eigen winkeltje geschonken waarin Mani een aantal producten verkoopt die de mensen in zijn dorp elke dag nodig hebben. Zijn moeder helpt hem bij de inkoop van materiaal en onderhoud. Zijn vader heeft het gezin verlaten en is gelukkig buiten beeld.

Tijdens ons bezoek aan Mani in januari 2023 ging het, naar omstandigheden, goed met hem en zijn moeder. Iedere dag verdiende hij een beetje geld met zijn winkeltje en als zijn moeder naar haar werk was draaide Mani zijn winkeltje zelfs zelfstandig.
Echter de omstandigheden waarin hij en zijn moeder leefden waren erbarmelijk slecht. Het was niet veel meer dan een klein donker hutje met daarin twee versleten stretchers en een lekkend dak.

Daar wilden wij iets aan doen! We besloten dan ook in actie te komen en stelden ons als doel om voor Mani en zijn moeder een nieuw huis te bouwen, dat:
– bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer;
– rolstoelvriendelijk is;
– aangesloten is op water en elektriciteit;
– ingericht is met de nodige meubilair.

Dankzij verschillende grote en vele kleine donaties wisten we in korte tijd het benodigde bedrag van €15.000 bij elkaar te krijgen en kon de bouw beginnen!

Vertraagd door flinke regenachtige periodes, te krappe straatjes waardoor de aanvoer van stenen, zand et cetera flink bemoeilijkt werd en omdat India nu eenmaal India is duurde het iets langer dan verwacht, maar……….afgelopen maand hebben Mani en zijn moeder hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe huis!

Heel veel dank aan alle donateurs, samen maken we echt verschil!!!